Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 31, 2011

Video-Saji ayam goreng berulat, restoran diarah tutup

Ahli bina badan ditangkap melacur

QUARESMA menggunakan Internet untuk mengiklankan khidmat seks yang ditawarnya.


MIAMI, Amerika Syarikat (AS) – Bekas juara bina badan Kanada kategori wanita, Rhonda Lee Quaresma (gambar) ditahan polis berhubung dakwaan dia melacurkan dirinya, lapor sebuah akhbar semalam.
Quaresma, 42, ditahan selepas polis negeri Florida melancarkan siasatan mengenai sejumlah pelacur yang menggunakan Internet bagi mengiklankan perkhidmatan mereka.
Wanita itu dicekup selepas dia didakwa menawarkan habuan seks kepada seorang anggota polis berpakaian awam sebagai tukaran untuk ‘derma’ sebanyak AS$275 sejam (RM850) .
Dalam laman web bina badan miliknya, wanita itu menggambarkan dirinya sebagai ‘sasa, meminati muzik dan lemah lembut’, selain mampu mengangkat berat hampir 150 kilogram.
Dia didakwa kerana melacur sebelum dibebaskan dengan ikat jamin.
Pemerdagangan manusia termasuk aktiviti pelacuran diharamkan di negeri Florida. – Agensi

cerita paling seram di dunia

As'salam kepada semua pembaca.. Entri kali ini aku nak post pasal cerita seram pula. Memandangkan aku peminat cerita seram, jadi aku nak kongsi dengan korang semua tentang satu cerita ini. Hurm..tapi aku rasa malas nak menaip pula. So aku letak gambar je la.. Korang tengok dan baca la sendiri okeyh!
Mungkin ada yang dah pernah baca tentang kisah seram ini.

Sila la baca..

Amacam?? Takut tak? Takut tak? Serius seram kan? Ngahaha.. Pandai betul budak itu berimaginasi..ngehehe..

Benci redmummy ?? Coli bercorak ??

Kadang kadang aku pelik pelik je celah mana ah ayat ayat ni ada dalam blog aku. dan siapa yang cari tah. kengkadang haram jadah tak senonoh punya keywords aku dapat. bukan aku je kot. ramai kot blogger dapat keywords yang tah pape sesat dekat blog diorang

@ artis zahira seksi


adakah aku jarang bergosip tentang hal duniawi?? ada ke artis bernama zahira?? ouh sangatlah ketinggalan zaman aku ye. biasalah aku bukan kepochi sangat pasal bab bab artis ni *mata ke atas tangan ke dada





@ balasan orang pemalas


pemalas memang banyak balasan. pulak pulak kalau malas nak study. alamatnya kita jumpa lagi lah NEXT SEM!


@ benci redmummy


wah wah wah sesat sampai ke blog aku ye yang search pasal benci redmummy ni. so far tak de lagi lah aku nak buat post sal benci redmummy ke hape. kalau aku buang tebiat aku buat ler. aku malas nak mencetuskan kontroversi lagi buat masa ini. masa depan mungkin. watpe ler nak benci dekat orang


@ bantal busuk kau blog


dah bantal kau yang busuk. bukan bantal aku yang busu…

Jadi Mewah Kerana Blog Redmummy.com

REDmummy

Siapa kata menulis blog hanya membazirkan masa? Mungkin pendapat itu harus kita tepis sekarang kerana ramai blogger yang telah berjaya hanya dengan menulis blog antaranya Mira Abu Bakar. Siapa Mira Abu Bakar? Kalau ada yang tak tahu, boleh selak akhbar Harian Metro hari ini, 13 April 2010 dalam sisipan Variasi muka surat 6. Mira Abu Bakar atau lebih popular dengan panggilan Redmummy adalah pemilik blog Redmummy.com, blog peribadi paling popular yang menerima hampir 4 juta pembaca setakat ini.

1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga ia berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan t…

Nasi KANGKANG DAN NASI TANGAS

Nasi kangkang @ nasi tangas adalah adalah amalan khurafat segelintir masyarakat melayu . Pengamalnya tidak takut akan dosa melakukan perkara tersebut kerana telah dihasut oleh syaitan yang akan membawa mereka ke neraka jahanam . Oleh itu jauhilah ilmu tersebut walaupun dengan pelbagai alasan sekalipun.
FIlem perempuan,isteri dan... dari malaysia telah menimbulkan kekecohan kerana telah menunjukkan aksi si isteri  menghasilkan nasi 'tangas' atau lebih dikenali bahasa kasarnya nasi 'kangkang'.Begitupun sejauh mana amalan sihir ini mampun menundukkan si suami atau disenangi orang sekeliling melihat si pemakainya?
Walaupun islam melarang dan mengharamkan  amalan ini tetapi masih ada segelintir yang merasakan ianya berkesan lalu mengamalkannya.Dan ini juga telah melariskan bomoh bomoh juga perkara sebegini biasanya dilakukan secara senyap senyap , hanya golongan tertentu sahaja tahu perbuatan terkutuk ini.

Walaupun zaman telah berubah dengan teknologi yang semakin canggih t…

Sejarah dan peringkat awal PLKN (english version) rujukan semua Jl

Modules
The program is split into 4 official modules:

Physical Module (Fizikal) - Marching (Kawat), hand to hand combat (Tempur Tanpa Senjata, largely similar to taekwondo), Colt M16 usage[5], obstacle courses (Kembara Halangan), abseilling (Tali Tinggi), Flying Fox, canoeing (Kayak), camping ("Wirajaya") (During Wirajaya, trainees will be also given mock missions such as:Search and rescue, night patrols, perimeter Guard, first aid and at night trainees have to guard their company flag from being stolen by instructors of other companies who would infiltrate their opponent companies' bases) Navigation (Navigasi), survival training and first aid training.
Nation Building Module (Kenegaraan) - Classroom based. Nation's history, sovereignty and dignity, Malaysia and international affairs, Defence and National Security and Citizen's responsibility to the nation, and loyalty towards the current government, Barisan Nasional. The classes are based on group based train…

Gambar Sebenar Diana Danielle Di PLKN

Kalau dulu kami ada bakar line dengan gambar tipu Diana Danielle di PLKN, kali ini kami memang nak bakar anda betul-betul dengan gambar sebenar Diana Danielle di PLKN Puteri Heliza.
Diana nampak ceria, sihat dan bertenaga. Siap boleh wall climbing lagi. Memang jenis aktif kot si Diana Danielle nie. Jangan sampai terkoyak sesuatu yang berharga udah la ye.
Lagi gambar sebenar Diana Danielle di PLKN Kem Puteri Heliza dengan membaca artikel ini sepenuhnya

SCAM ALERT : PELABURAN TERNAKAN / KONTRAK FARMING ADALAH PENIPUAN!!

Jika anda mendapat apa-apa panggilan telefon handphone daripada oraang yg tak dikenali yg offer anda join sesuatu program pelaburan dalam bidang pertanian, JANGAN SESEKALI TERPEDAYA!!!

Itu semua adalah penipu. Penjenayah2 ini nak menipu orang Islam dgn menggunakan taktik "Pertanian Adalah Perniagaan" dan suka jual nama Jabatan Pertanian, MARA, koperasi2, bank2 kononnya boleh bagi pembiayaan modal utk projek pertanian.

Arowana2u penipu Diingatkan supaya jangan join jadi pelabur/pelebur duit utk projek2 seperti berikut:

1- Projek ternakan kambing/saham ternakan kambing
2- Projek ternakan lembu/saham ternakan lembu
3- Projek ternakan ikan keli/saham ternakan ikan keli
4- Projek ternakan ikan ketutu/saham ternakan ikan ketutu
5- Projek ternakan ikan arowana/saham ternakan ikan arowana
6- Projek ternakan cacing tanah/saham ternakan cacing tanah
7- Projek ternakan lintah/saham ternakan lintah
8- Projek ternakan ketam nipah/saham ternakan ketam nipah
9- Projek ternakan burung layang-layang (W…

Skim pelaburan ternakan tipu mangsa RM11.4 juta

Polis terima 84 laporan rakan kongsi dakwa tak terima hasil

Awas!! Pelaburan Palsu

KUALA LUMPUR: Pegawai tinggi kerajaan, kakitangan swasta dan selebriti adalah antara ribuan pelabur yang menjadi mangsa penipuan skim pelaburan ternakan seperti cacing, lintah dan lembu dengan kerugian RM11.4 juta sepanjang 11 bulan tahun ini.

Menggunakan nama ‘skim projek pembangunan usahawan’, penganjur menjanjikan pulangan lumayan antara 20 hingga 50 peratus sebulan bergantung kepada nilai pelaburan individu yang kononnya menjadi ‘rakan kongsi’ bagi projek penternakan diusahakan.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan, berkata sepanjang Januari hingga November 2010, pihaknya menerima 84 laporan berhubung penipuan pelaburan penternakan menyerupai skim cepat kaya.

Katanya, selain cacing, lintah dan lembu, pelabur diperdayakan dengan skim pelaburan burung layang-layang, sarang burung serta bukan bersifat ternakan seperti emas dan prabayar.

“Mereka yan…

Hati-hati Pelaburan Ikan Arowana

Sebuah akhbar harian hari ini, ada iklan besar tentang projek ikan arowana yang menjanjikan pendapatan lumayan. Di situ, menawarkan kepada sesiapa yang berminat dan berkemampuan mengeluarkan modal untuk join perniagaan baru ini. Ikan arowana ini dikatakan perniagaan yang lumayan, seekor ikan boleh mencecah sehingga RM 40,000 seekor, bayangkan kalau ada seribu ekor dalam kolam ternakan kita, boleh cecah RM 40 juga kalau gitu.
Sesiapa yang baca iklan ini pasti teruja dan yang mampu mungkin nak cuba masuk. Tapi pesan sayalah, jangan mudah tertipu dan diperdayakan. Betul, ikan arowana memang untung dan ada beberapa orang bukan Melayu yang jadi jutawan di negeri Johor ni, di Kluang pun ada. Tapi bagaimana dia niaga ? Yang sangat penting adalah ilmu. Dia tahu ilmu nak pelihara, biak dan yang paling penting untuk memasarkan ikan itu. Pasarannya ke luar negara. Ternak ikan ini bukan semudah bela ikan puyu tapi seribu macam petua dan ilmu kita kena ada. Ilmu dan petua apa ?
Orang kita tak tahu …

Catatan popular daripada blog ini

Kemaluan tersekat dalam lubang paip

Alat sulit tersekat dalam lubang paip

TANGKAK - Tindakan seorang remaja lelaki memasukkan alat sulitnya dalam lubang paip besi di kediamannya di sini mengundang padah apabila anggota tubuh itu gagal dikeluarkan dan tersekat selama lebih kurang sejam.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Pegawai Bomba Kanan II, Seniman Idris berkata, dalam kejadian jam 10 malam semalam, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden berkenaan dan bergegas ke kediaman mangsa.

Menurutnya, sebaik tiba, kami dapati mangsa berusia 16 tahun gagal mengeluarkan alat sulitnya yang telah tersekat di besi paip berkenaan.

“Besi sepanjang kira-kira enam inci dengan diameter bersaiz lima milimeter itu tidak lagi digunakan.

Bomba terpaksa bertindak memotong paip besi itu terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya lagi, selepas paip dipotong, alat sulit mangsa masih gagal dikeluarkan menyebabkan kes terpaksa dirujuk ke hospital.

“Dalam jam 10.40 malam, mangsa dibawa ke Hospital …

Video-Wanita Cedera disamun dan dipukul dalam lift MRT.

Seorang wanita dibelasah sehingga cedera sebelum disamun dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu, mengikut lapor Harian Metro.  . .
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi MOhd Isa berkata, kejadian itu berlaku pada jam 6.45 pagi ketika mangsa berusia 48 tahun itu berada di dalam lif.
.
. Suspek membelasah mangsa sehingga bengkak di dahi. Suspek mengambil beg tangan mangsa dan melarikan dompet mangsa yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai RM400.  . . Polis kini sedang giat mengesan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun hingga mendatangkan kecederaan.

Kes pukul rakan,2 pelajar sudah ditahan polis

PADAH memburukkan rakan, seorang remaja lelaki cedera di muka, kepala dan dada selepas ditendang dan ditumbuk dua rakan pelajar lelaki dalam pergaduhan di taman permainan di Taman Setia Indah, Johor Bahru pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, itu, mangsa berada di sebuah bengkel motosikal di Taman Setia Indah sebelum menerima panggilan telefon daripada rakannya.

Menurutnya, rakannya itu meminta mangsa yang berusia 15 tahun dari Bandar Jaya Putra berjumpanya di taman permainan berkenaan kira-kira 3.30 petang.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa bertemu rakannya dan seorang remaja lain masing-masing berusia 16 tahun yang masih bersekolah.

“Kemudiannya berlaku pertengkaran antara mereka bertiga sebelum dua rakannya itu menendang dan menumbuk muka, kepala dan dada mangsa sebelum beredar.

“Mangsa mengalami bengkak di kepala, mata, sakit mata dan muntah darah,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, mangsa…