Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 6, 2011

Video-Saji ayam goreng berulat, restoran diarah tutup

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH)

Assalamualaikum


Aku bet, ramai blogger yang akan duduk kat tepan TV sambil on TV3 semata-mata untuk tengok Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 / 2011. Selepas dah puas tengok, mesti masing-masing pakat update blog bertajuk "Senarai Pemenang ABPBH 2010". Sambil tu, mesti dok google gambar-gambar artis yang berjalan di karpet merah (Red Carpet) kan?

Tapi kan, you bet, surely ada orang yang tertanya-tanya macam "OMG SIAPA YANG MENANG ABPBH semalam?". Well, bagi yang tak berpeluang untuk menonton ABPBH semalam, jangan risau sebab Abang K to the rescue!

So, berikut adalah senarai pemenang untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian:

Artis Komedi Lelaki Popular



Along Angah Johan Nabil Zizan
Bila aku tengok lima nama di atas, satu benda je yang bermain di kepala aku. Ianya macam.. "WHO THE FUUU IS ALONG, ANGAH, ADIK, ACU, JOHAN, dan NABIL? Why we got this siblings 'surname' Oh oh oh, aku tau aku tau. Aku dah ingat siapa. Ni mesti geng-geng buat lawak…

A.R Badul Nafikan Terlibat Kes Cabul Pelajar Remaja 13 Tahun

Pengarah dan pelawak terkenal, A.R. Badul telah menafikan dia terlibat dengan laporan seorang remaja perempuan berusia 13 tahun yang didakwa menjadi mangsa cabul baru-baru ini.

Badul atau nama sebenarnya, Armaya Arman Ramlie, 63, ketika dihubungi semalam berkata, dia tidak tahu bagaimana dirinya dikaitkan dengan perbuatan tidak bermoral itu seperti yang dilaporkan akhbar dan laman portal kelmarin.

“Saya belum membaca akhbar lagi. Saya tak tahu hal (cabul) ini,” katanya yang pernah membintangi filem Si Badul (1978), Panglima Badul (1979) selain sitkom Puteri di TV3.

Catatan popular daripada blog ini

Kemaluan tersekat dalam lubang paip

Alat sulit tersekat dalam lubang paip

TANGKAK - Tindakan seorang remaja lelaki memasukkan alat sulitnya dalam lubang paip besi di kediamannya di sini mengundang padah apabila anggota tubuh itu gagal dikeluarkan dan tersekat selama lebih kurang sejam.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Pegawai Bomba Kanan II, Seniman Idris berkata, dalam kejadian jam 10 malam semalam, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden berkenaan dan bergegas ke kediaman mangsa.

Menurutnya, sebaik tiba, kami dapati mangsa berusia 16 tahun gagal mengeluarkan alat sulitnya yang telah tersekat di besi paip berkenaan.

“Besi sepanjang kira-kira enam inci dengan diameter bersaiz lima milimeter itu tidak lagi digunakan.

Bomba terpaksa bertindak memotong paip besi itu terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya lagi, selepas paip dipotong, alat sulit mangsa masih gagal dikeluarkan menyebabkan kes terpaksa dirujuk ke hospital.

“Dalam jam 10.40 malam, mangsa dibawa ke Hospital …

Video-Wanita Cedera disamun dan dipukul dalam lift MRT.

Seorang wanita dibelasah sehingga cedera sebelum disamun dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu, mengikut lapor Harian Metro.  . .
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi MOhd Isa berkata, kejadian itu berlaku pada jam 6.45 pagi ketika mangsa berusia 48 tahun itu berada di dalam lif.
.
. Suspek membelasah mangsa sehingga bengkak di dahi. Suspek mengambil beg tangan mangsa dan melarikan dompet mangsa yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai RM400.  . . Polis kini sedang giat mengesan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun hingga mendatangkan kecederaan.

Kes pukul rakan,2 pelajar sudah ditahan polis

PADAH memburukkan rakan, seorang remaja lelaki cedera di muka, kepala dan dada selepas ditendang dan ditumbuk dua rakan pelajar lelaki dalam pergaduhan di taman permainan di Taman Setia Indah, Johor Bahru pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, itu, mangsa berada di sebuah bengkel motosikal di Taman Setia Indah sebelum menerima panggilan telefon daripada rakannya.

Menurutnya, rakannya itu meminta mangsa yang berusia 15 tahun dari Bandar Jaya Putra berjumpanya di taman permainan berkenaan kira-kira 3.30 petang.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa bertemu rakannya dan seorang remaja lain masing-masing berusia 16 tahun yang masih bersekolah.

“Kemudiannya berlaku pertengkaran antara mereka bertiga sebelum dua rakannya itu menendang dan menumbuk muka, kepala dan dada mangsa sebelum beredar.

“Mangsa mengalami bengkak di kepala, mata, sakit mata dan muntah darah,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, mangsa…