Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 27, 2011

Polis terima laporan kes budak sekolah gaduh

Gila suruh anak perempuan tarik gerobak dlm keadaan telanjang

Orang Tua Gila suruh anak perempuan tarik gerobak dlm keadaan telanjang. BODOHNYA ORANG TUA


lihatlah , seorang gadis diperlakukan sebegini

Gambar ini telah diambil oleh seorang wartawan bernama Xu Feng ketika balik dari bekerja.
Seorang ayah yang mabuk telah sedang menyiksa anak perempuannya.Anaknya disuruh menarik kereta gerobak yang penuh dengan kotak kertas dan barang2 dalam berkeadaan telanjang sambil dipukul.

Nie di dera ataupon sedang diberi pengajaran?? Tao pon tak tau la ape nak jadi gan dunia nieh..hrmm

Macam-macam jer !

(INFO) LEMBU PALING BESAR DIDUNIA LAGI BESAR DARI AMBIGA LEMBU

Pada abad ke 19 penduduk Belgium mengawinkan baka lembu ternak tempatan dengan baka lembu yang berasal dari Inggris, hasil daripada mutasi tersebut adalah lembu Belgian Blue,lembu dengan ukuran bersaiz besar.Saiznya yang luar biasa kadang-kadang digelar dengan nama "double muscling",iaitu merupakan hasil suatu proses mutasi gen natural untuk myostatin,suatu protein yang bertanggung jawab dalam proses pertumbuhan daging haiwan tersebut.Mutasi ini menghasilkan pertumbuhan dengan cepat daging haiwan tersebut tanpa lemak.

TEMPAT BUNUH DIRI PALING POPULAR ( Jambatan)

10 Jambatan Tempat Bunuh Diri Paling Popular Di Dunia
1.Golden Gate Bridge,San Fransisco California,(Lebih dari 1.500 kes bunuh diri) 2.Beachy Head,East Sussex England (Lebih dari 500 kes bunuh diri) 3.Clifton Bridge,North Somerset, England (lebih dari 500 kes bunuh diri) 4.Aurora Bridge,Seattle Washington (lebih dari 220 kes bunuh diri) 5.Humber Bridge,Near Kingston England (Lebih dari 200 kes bunuh diri) 6. Brooklyn Bridge,Brooklyn New York (lebih dari 150 kes bunuh diri) 7.Jacques Cartier Bridge,Montreal Quebec Canada (lebih dari 140 kes bunuh diri) 8.Sunshine Skyway Bridge,Tampa Bay Florida (lebih dari 120 kes bunuh diri) 9.Throgs Neck Bridge,The Bronx,Bayside, Queens, New York City (diperkirakan lebih dari 40 kes bunuh diri) 10.Verrazano-Narrows Bridge,Staten Island – Brooklyn, New York City (diperkirakan lebih dari 30 kes bunuh diri)

10 ikan yang hidup zaman Dinosaurs

Jom tengok gambar2 ikan prasejarah yang masih hidup sehingga sekarang. Memang x pernah jumpe ikan2 macam ni . Kalau jumpe pun , mesti takut nak tengok .



Hagfish - macam belut , tapi bukan belut . ada yang kata , mereka memiliki tengkorak tetapi tidak memiliki tulang belakang, dan mereka memiliki dua otak.



Lancetfish - ikan ni tajam! Org panggil ikan pisau . Rahang gigi nya tajam , sirip belakang tu pun tajam .



Arowana - ikan ni boleh melompat keluar dari air untuk menangkap mangsanya seperti burung ngan kelawar. Nama lainnya , 'Ikan Naga'



Frilled Shark - tinggal kat lautan dalam. jarang dijumpai. Selalunya betina lebih besar dari yang jantan.



Sturgeon - Spesies sturgeon terbesar dapat tumbuh hingga 6 meter. Ikan ni tak mengancam manusia.



Arapaima - Predator ini bergerak lambat. Dan mereka perlu bernafas ke udara agar bertahan hidup. Arapaima tidak membahayakan bagi manusia tapi mereka sering diburu untuk daging mereka.



Sawfish - “Gergaji” mereka merupakan senjata dan organ se…

peliknya orang dulu-dulu

perjanjian syaitan

Ada khabar angin tentang kemungkinan terjadinya bahwa seseorang itu telah membuat perjanjian dengan syaitan.Seperti ahli muzik, penulis atau beberapa orang lainnya yang sering didakwa membuat perjanjian dengan syaitan agar mendapat keberhasilan dalam pekerjaan.Ada beberapa contoh terkenal di luar sana yang menunjukkan bahwa mereka 'kononnya' telah membuat perjanjian dengan syaitan. 1.Niccolo Paganini Niccolo Paganini adalah seorang ahli muzik di akhir 1700-an.Pada usia tujuh tahun,Dia belajar biola.Pada usia sebelas tahun,Dia melakukan persembahan solo dan pada usia tiga belas tahun,Dia dikenali sebagai virtuoso biola (Pemain Biola yang mahir).Pada usia sembilan belas,Dia mulai menulis lirik muzik dan belajar cara bermain gitar ketika Pada usia 23 tahun.Dan pada usia 27 tahun dia sudah menjadi seorang komposer.Pada suatu ketika dia sedang mengadakan konsert dalam sebuah tournya,penonton terkejut melihat caranya berpakaian,Dia telah kehilangan gigi bawah,mukanya pucat…

KENAPA TIDAK ROGOL SAYA

kisah benar


Kisah benar ini berlaku di US. 
Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang.

Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu. Disebabkan hari yang agak sudah lewat, berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut.


Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan. Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya.

Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu. Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib bai…

gambar yang membuat otak kita jadi kuning macam bershit

wanita arab yang paling cantik

PALING CANTIK BAGI AKULAH,,KALAU KORANG RASA TAK CANTIK .TERPULANG
PADA KORANG,SELERA MASING-MASING










cantik kan. aku rasa versi yang ni without make-up pon still mengancam apa..T.T
Eh, tapi muka dia macam Maria Elena kan? Arab-arab gtewh!Taknak cerita lebih. Confidence aku dah turun drastik dah ni.tsk tsk.

Catatan popular daripada blog ini

Kemaluan tersekat dalam lubang paip

Alat sulit tersekat dalam lubang paip

TANGKAK - Tindakan seorang remaja lelaki memasukkan alat sulitnya dalam lubang paip besi di kediamannya di sini mengundang padah apabila anggota tubuh itu gagal dikeluarkan dan tersekat selama lebih kurang sejam.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Pegawai Bomba Kanan II, Seniman Idris berkata, dalam kejadian jam 10 malam semalam, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden berkenaan dan bergegas ke kediaman mangsa.

Menurutnya, sebaik tiba, kami dapati mangsa berusia 16 tahun gagal mengeluarkan alat sulitnya yang telah tersekat di besi paip berkenaan.

“Besi sepanjang kira-kira enam inci dengan diameter bersaiz lima milimeter itu tidak lagi digunakan.

Bomba terpaksa bertindak memotong paip besi itu terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya lagi, selepas paip dipotong, alat sulit mangsa masih gagal dikeluarkan menyebabkan kes terpaksa dirujuk ke hospital.

“Dalam jam 10.40 malam, mangsa dibawa ke Hospital …

Video-Wanita Cedera disamun dan dipukul dalam lift MRT.

Seorang wanita dibelasah sehingga cedera sebelum disamun dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu, mengikut lapor Harian Metro.  . .
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi MOhd Isa berkata, kejadian itu berlaku pada jam 6.45 pagi ketika mangsa berusia 48 tahun itu berada di dalam lif.
.
. Suspek membelasah mangsa sehingga bengkak di dahi. Suspek mengambil beg tangan mangsa dan melarikan dompet mangsa yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai RM400.  . . Polis kini sedang giat mengesan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun hingga mendatangkan kecederaan.

Kes pukul rakan,2 pelajar sudah ditahan polis

PADAH memburukkan rakan, seorang remaja lelaki cedera di muka, kepala dan dada selepas ditendang dan ditumbuk dua rakan pelajar lelaki dalam pergaduhan di taman permainan di Taman Setia Indah, Johor Bahru pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, itu, mangsa berada di sebuah bengkel motosikal di Taman Setia Indah sebelum menerima panggilan telefon daripada rakannya.

Menurutnya, rakannya itu meminta mangsa yang berusia 15 tahun dari Bandar Jaya Putra berjumpanya di taman permainan berkenaan kira-kira 3.30 petang.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa bertemu rakannya dan seorang remaja lain masing-masing berusia 16 tahun yang masih bersekolah.

“Kemudiannya berlaku pertengkaran antara mereka bertiga sebelum dua rakannya itu menendang dan menumbuk muka, kepala dan dada mangsa sebelum beredar.

“Mangsa mengalami bengkak di kepala, mata, sakit mata dan muntah darah,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, mangsa…