Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 5, 2011

Video-Saji ayam goreng berulat, restoran diarah tutup

Daging ular dibuat burger sedap kot

Makanan segera terkini di Indonesia, burger cobra daripada daging ular yang amat berbisa ' ular tedung'. Di sana telah wujud sebuah industri memproses daging ular untuk dijadikan burger cobra lengkap dengan pekerja-pekerja khusus menangkap ular. Jika anda hendak makan burger ketika berada di negara tersebut pastikan ia bukan burger daging ular yaaaaa...Lihat foto-foto berikutnya...






















- orangmuo

MONYET panggang makanan kesukaan AFRIKA

Kejam tak perbuatan memanggang monyet macam ni?. Memang sangat kejam, adakalanya monyet ini dipukul hingga mati, ditebuk kepalanya untuk disedut otak hidup-hidup - malaysiasensasi.net

patut keluarkan larangan perempuan tidak boleh ke stadium bola sepak kerana

Penonton bola selalu di kaitkan sebagai penonton sukan yang ganas dan kelakukan mereka kadang-kadang merosakkan kemeriahan acara sukan tersebut.Namun tidak seperti penonton yang seorang ini..sedang rakan-rakan bersorak kegembiraan meraikan gol jaringan..
dia sibuk meraba payudara wanita ini....

Sumber : Penonton Meraba Semasa Gol Dijaringkan | Segalanya Disini. . .

KANTOI buat seks atas jalan bodoh serupa lembu

Mula2 adengan senda-gurau dulu..

Meneruskan aksi persediaan untuk berlepas
aksi beruang menyongsong rumput! haha...

aksi menukar gear kepada high speed!
alamakk...kena speed track la bro...hampah punye pak polisi haha...tercekik adik gua kaka..
SEBIJIK MACAM LEMBU,AYAM ,DAN BINATANG YANG TAK TAHU MALU

IKAN NAGA TERBESAR DIDUNIA

Gambar diatas menunjukkan seorangpenyelamberkongsitangkidenganikanArapaimadewasadisebuah akuariumdiManaus, Brazil.Lihatlah betapa besarnya ikan ini!

Ia dikenali sebagaipirarucudi Brazildanpaichedi Peru. Ikan gergasiiniadalahsalah satuikan air tawaryangterbesar di dunia.Sesetengahpanjangnyamencapailebih daripada10kaki(3meter)danberatke atas400paun(180kilogram).

Ikan gergasiyang besarseperti iniyang jarang berlakuditemui di seluruh duniadisebabkan olehpenangkapan ikanyang sangat kerap.Arapaimatelahmenjadi fokus utama beberapaprojekpemuliharaandi Amerika Selatan, yang mana termasuklah dilarang menangkap arapaima di rizabdanmemancing di kuotakan.

Amacam? boleh lawan ikan tongsan atau rohu kat malaysia tak?SUMBER: http://amgreatz.blogspot.com/2011/07/ikan-gergasi-arapaima-terbesar-di.html#ixzz1UBTnNxwX

kelakar ikan mempunyai gigi serupa manusia

Macam-macam ikan pelik yang baru dijumpai pada post-post yang lepas. Kali ini pula mengenai ikan yang mempunyai gigi sama macam kita, manusia. Kalau tidak tengok mesti tak percayakan?

Inilah gambar-gambar ikan yang mempunyai gigi yang sama seperti kita:










Yang ni bukan!!! Menyibuk saja!!! ^ ^ SUMBER

menggunakan lastik untuk menghantar dadah dan ganja

Penyeludup-penyeludup dadah di Mexico mempunyai lastik gergasi yang diperbuat daripada kayu untuk membaling dadah melepasi sempadan Amerika Syarikat (AS).

Pasukan Pengawal Kebangsaan AS yang mengendalikan sistem kamera kawalan jauh di Stesen Kawalan Sempadan Naco di negeri Arizona AS, menyatakan, mereka memerhatikan beberapa orang menggunakan sebuah mesin lastik untuk membaling beberapa pakej dipercayai ganja, melepasi sempadan pada minggu lalu.

Mereka kemudian menghubungi pasukan tentera Mexico yang melakukan satu serbuan ke lokasi tersebut yang menemui sebuah lastik gergasi setinggi 2.7 meter.

Seorang pegawai tentera berkata, lastik itu berupaya membaling ganja seberat dua kilogram sejauh beberapa ratus.

Sebanyak 15.87 kilogram ganja, sebuah kenderaan selain lastik gergasi itu dirampas askar-askar Mexico manakala para penyeludup itu berjaya melarikan diri.

INFO -Keyword | Kata kunci TERMAHAL DI DUNIA

sumber google Inilah adalah daftar kata kunci atau keyword yang amat bernilai di Google AdWords.Yang amat  menguntungkan Google. Kata kunci di Google bernilai duit. Bukan hanya sekadar kata, kata-kata kunci tertentu adalah sumber pendapatan bagi Google. Mereka mendapatkannya dari iklan. Bahkan, 97% pendapatan Google diperolehi dari kata kunci iklan ini. Perusahaan ini mendapat berbilion tiap bulan dari iklan. Infografik dari Wordstream menjelaskannya. Ada 20 kategori kata yang menentukan 70% pendapatan Google. Kata kunci paling mahal adalah “insurans” (insurance). Sekali klik, kata kunci ini menyumbang RM161.35 ke Google. Yang kedua adalah “charge” (gadaian tetap) yang nilainya RM138.78 per klik, dan tempat ke tiga adalah “pengacara” (announcer) bernilai RM138.64 perklik. dan yang ke lima termahal adalah “pinjaman” ( loan ) yang harganya RM130.27 per klik. Beberapa kata kunci lain di antaranya iaitu; kredit, advocate, software, transfer, elektrik. Ade terdengar dalam TV semalam Tel…

SUDAH lama jadi buruan polis akhirnya kena tangkap kerana facebook

Bodoh, itulah perakataan yang paling laya untuk buruan polis ini,kerana dia mengumumkan lokasi persembunyian melalui Facebook. Mungkin dengan niat untuk mencabar polis.
Victor Burgos, menjadi buruan polis bandaraya New York, bersembunyi di Brooklyn. Lelaki 29 tahun ini diburu polis atas tuduhan kekerasan domestik dan pelecehan. 
Di tempat persembunyiannya itu, dia fikir dia sudah selamat dan tidak akan dicari polis. Seperti diberitakan Gizmodo, dia pun menentang polis dengan menulis di Facebook, “Tangkap saya kalau boleh. Saya ada di Brooklyn.”
Maka polis pun datang ke Brooklyn dan menangkapnya. Sarjan polis Utica, Steve Hauck mengatakan, “Dia memberitahu kami melalui Facebook untuk menangkapnya, jadi itulah yang kami lakukan.”
Ketika ditangkap, Burgos sedang asyik duduk di depan komputer sambil ber-Facebook .

sebarkan - MENTEGA ADA DNA BABI

Mentega Golden Churn Tidak Halal Terdapat DNA BabiKekeliruan mengenai status mentega ‘Golden Churn Creamy Butter’ terjawab semalam, apabila Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) turut mengesahkan ia tidak halal kerana mengandungi DNA babi.
Sebelum ini orang ramai keliru apabila JAKIM dalam surat bertarikh 30 Jun lalu kepada pembuat mentega itu mengesahkan mentega jenis itu tidak mengandungi DNA babi, sedangkan Majlis Islam Sarawak dalam kenyataan pada 28 Julai lalu, mengesahkan ia haram kerana mengandungi DNA babi.
Mesyuarat bagi membincangkan status mentega ‘Golden Churn Creamy Butter’ itu berlangsung di sini petang semalam dan disertai beberapa agensi berkaitan mengesahkan ia haram kerana mengandungi DNA babi.
SUMBER

PANAS bekas tunang khairul fahmi,,ada Orang Mengaku ex-Couple

Catatan popular daripada blog ini

Kemaluan tersekat dalam lubang paip

Alat sulit tersekat dalam lubang paip

TANGKAK - Tindakan seorang remaja lelaki memasukkan alat sulitnya dalam lubang paip besi di kediamannya di sini mengundang padah apabila anggota tubuh itu gagal dikeluarkan dan tersekat selama lebih kurang sejam.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Pegawai Bomba Kanan II, Seniman Idris berkata, dalam kejadian jam 10 malam semalam, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden berkenaan dan bergegas ke kediaman mangsa.

Menurutnya, sebaik tiba, kami dapati mangsa berusia 16 tahun gagal mengeluarkan alat sulitnya yang telah tersekat di besi paip berkenaan.

“Besi sepanjang kira-kira enam inci dengan diameter bersaiz lima milimeter itu tidak lagi digunakan.

Bomba terpaksa bertindak memotong paip besi itu terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya lagi, selepas paip dipotong, alat sulit mangsa masih gagal dikeluarkan menyebabkan kes terpaksa dirujuk ke hospital.

“Dalam jam 10.40 malam, mangsa dibawa ke Hospital …

Video-Wanita Cedera disamun dan dipukul dalam lift MRT.

Seorang wanita dibelasah sehingga cedera sebelum disamun dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu, mengikut lapor Harian Metro.  . .
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi MOhd Isa berkata, kejadian itu berlaku pada jam 6.45 pagi ketika mangsa berusia 48 tahun itu berada di dalam lif.
.
. Suspek membelasah mangsa sehingga bengkak di dahi. Suspek mengambil beg tangan mangsa dan melarikan dompet mangsa yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai RM400.  . . Polis kini sedang giat mengesan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun hingga mendatangkan kecederaan.

Kes pukul rakan,2 pelajar sudah ditahan polis

PADAH memburukkan rakan, seorang remaja lelaki cedera di muka, kepala dan dada selepas ditendang dan ditumbuk dua rakan pelajar lelaki dalam pergaduhan di taman permainan di Taman Setia Indah, Johor Bahru pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, itu, mangsa berada di sebuah bengkel motosikal di Taman Setia Indah sebelum menerima panggilan telefon daripada rakannya.

Menurutnya, rakannya itu meminta mangsa yang berusia 15 tahun dari Bandar Jaya Putra berjumpanya di taman permainan berkenaan kira-kira 3.30 petang.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa bertemu rakannya dan seorang remaja lain masing-masing berusia 16 tahun yang masih bersekolah.

“Kemudiannya berlaku pertengkaran antara mereka bertiga sebelum dua rakannya itu menendang dan menumbuk muka, kepala dan dada mangsa sebelum beredar.

“Mangsa mengalami bengkak di kepala, mata, sakit mata dan muntah darah,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, mangsa…