Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 23, 2011

6 termasuk Pegawai JPN Pulau Pinang didakwa jual Mykad

kad raya dato siti

Kad Raya khas ini memang comel sekali yang pastinya limited. Nak beli kat mana? Itu kena tanya abang Nara sebab kad ini diambil dari Beautifulnara yang femes tu. Fuhh kalau Dato Siti hantar kad cam ni memang best kan, sure buat frame: Sejuk mata memandang, kongsikan di facebook anda tentang Kad Raya Khas Dari Dato Siti Nurhaliza

Tauke kumpulan jambu dapat awek cun

Memang sebelum ini kita tahu yang Tauke ini ada masalah dalam hubungan keluarganya namunTauke sendiri telah katakan yang dia tidak pernah ceraikan isterinya. Sebelum ini pun kita sudah pernah lihat gambar awek Tauke yang lain kan, ha ini lagi lain: Sumber Beautifulnara Kongsikan di facebook anda tentang Gambar Tauke dan Kekasih Terbarunya

binatang hampir pupus

Makhluk-makhluk ini berada di tempat-tempat tersembunyi seperti kedalaman laut atau gua yang sangat dalam. Hewan-hewan berikut ini mungkin bukan yang paling indah, tetapi mereka adalah jenis haiwan yang paling sulit ditemukan di bumi. 10. Solenodon

Solendon adalah mamalia kecil yang berasal dari Kuba dan Hispanola. Makhluk ini sangat mirip dengan tikus, ia memiliki moncong panjang dan ekor bersisik. Namun, Solenodon memiliki moncong yang fleksibel sebagai kebalikan dari tikus kesturi. Ciri khas lain dari hewan ini adalah bahwa hewan ini sangat beracun. Solenodon adalah satu-satunya mamalia yang dapat menyuntikkan mangsanya dengan bisa racun ular. Jadi yang terbaik adalah mundur jika Anda menemui makhluk ini, karena mereka akan jatuh lalu menggigit di atas topi Anda.
9. Kakapo


Kakapo adalah satu-satunya kakatua yang tak bisa terbang di planet ini. Sedangkan sepupu mereka melakukan perjalanan melalui udara, spesies ini memilih untuk berjalan kaki atau naik dari tempat satu ke tempat lainny…

penjara paling menakutkan didunia

Di antara 10 penjara ‘mengerikan’ ini terselit satu penjara dari Asia Tenggara, iaituv, Bang Kwang Prison Atau dikenal ‘Bangkok Hilton’. Inilah penjara paling ‘menakutkan’ di Asia Tenggara. Bukan hanya penuh sesak dan tak layak, tapi juga kerana  keganasan didalamnya.

Penjara Paling Ganas Di Seluruh Dunia


1.    Carandiru Prison: (Brasil)
Penjara ini sempat juga menghebohkan Brasil dimata dunia ketika peca kerusuhan besar di penjara tersebut tahun 1992. Tragedi pembantaian masal yang melibatkan polisi setempat. Ratusan korban berjatuhan, 103 (ada yang menyebut 111 napi) di antaranya tewas terbunuh. Tragedi Caradiru bermula dari meletusnya perang ‘antar gank’ di penjara tersebut, yang melebar hingga melibatkan banyak banduan. Polisi kemudian mendatangkan bala bantuan. Sebenarnya saat itu banyak bandan  telah menyerah dengan melemparkan senjata mereka . mereka meminta perlindungan polisi. Namun dijawab polisi dengan menembaki mereka.
Perlakuan brutal dari pihak kepolisian memicu protes di ma…

kenapa budak sekarang tak bermoral

Tarzan hidup separuh bogel..





Cinderella balik lewat malam..






Pinocchio menipu manjang..






Aladdin pencuri..







Batman memandu 320 km/j..





Sleeping Beauty pemalas asyik tidur..










Snow White tinggal serumah dgn 7 lelaki..






Mcm mana budak2 tak terpengaruh dgn perbuatan2 tak bermoral ni..!!! 

apa perempuan nie buat

jom tengok lagi kat bawah








































































pesan - ingat admin gila seks ke

amy search tak sangka nabila huda mahu cerai

Amy Search PETALING JAYA: Vokalis kumpulan Search, Suhaimi Abdul Rahman atau Amy ternyata terkejut dengan keputusan anaknya, Nabila Huda, 27, yang ingin memfailkan permohonan cerai terhadap suaminya Zaidi Zailani, 30, selepas tiga tahun berumah tangga. Amy yang dihubungi mStar Online pagi Selasa berkata, dia hanya tahu mengenai tindakan anaknya yang merupakan seorang pelakon itu selepas membaca laporan di sebuah akhbar. "Saya baru tahu tentang hal ini (mahu cerai). Itu pun selepas membaca akhbar hari ini (Selasa) yang melaporkan tentang tuntutan cerai anak saya. "Memang saya terkejut dengan hal ini dan saya enggan memberi komen lebih-lebih kerana belum berjumpa dengan Nabila lagi," katanya. Nabila Huda Ditanya adakah dia tahu selama ini Nabila mempunyai masalah rumah tangga, kata Amy, dia sekadar mendengar khabar angin sahaja tentang pergolakan rumah tangga anaknya itu tetapi tidak menganggapnya serius. Sementara itu Nabila yang dihubungi tidak dapat memberi sebarang komen den…

ahli silap mata perempuan paling terkenal

1. Dorothy Dietreich Dorothy adalah seorang magician yang berasal dari Pennsylvania,Amerika Syarikat.Sebagai seorang wanita,dia memilih aliran magic yang cukup ekstrim,yaitu escapology dan stage magic.Dorothy adalah wanita pertama yang menampilkan show melepaskan diri dari straitjacket (jaket yang biasa dipakai oleh pesakit rumah sakit jiwa) sambil digantungkan beberapa meter di atas tanah diikat tali yang membara.Show lainnya yang paling terkenal adalah ketika dia berhasil menangkap peluru yang ditembakkan ke mulutnya.
2. Juliana Chen Juliana Chen adalah seorang magician yang lahir di daerah Hunan,Cina.Pada awalnya,dia menekuni seni akrobat dan juggling.Namun kerana mengalami kecederaan pada kakinya,akhirnya Julia memilih untuk berpindah haluan ke dunia magic.Juliana Chen adalah seorang magician beraliran Classic Magic yang mengandalkan kecepatan tangan.Kerana prestasinya di atas panggung,banyak orang yang menyebut Juliana sebagai "The World's First Lady of Magic".
3. Trix…

binatang paling berbisa

1. Box Jellyfish

tangga teratas untuk “ Haiwan paling berbisa,” jatuh kepada Ubur-ubur Kotak. Ini telah menyebabkan kematian sekurang-kurangnya 5.567 tercatat sejak 1954. racun mereka adalah salah satu yang paling mematikan di dunia.

Ini racun serangan jantung, sistem saraf, dan sel-sel kulit. Dan bahagian terburuk dari itu adalah bahawa racun tempat overpoweringly jelly sangat menyakitkan, bahawa korban manusia masuk shock, tenggelam atau mati kerana gagal jantung bahkan sebelum mencapai pantai. Korban pengalaman minggu sakit selepas kenalan dengan ubur-ubur tempat.
Anda hampir tidak mempunyai kesempatan untuk bertahan hidup sengatan berbisa, kecuali akan dirawat. Setelah sebuah menyengat, cuka harus diterapkan selama minimum 30 detik. Cuka telah asid asetik, yang mematikan tempat jelly’s nematocysts yang belum dibuang ke dalam aliran darah (walaupun ini tidak akan mengurangkan rasa sakit). Memakai stokin ketika berenang juga ukuran pencegahan yang baik kerana dapat mencegah jeli un…

Catatan popular daripada blog ini

Kemaluan tersekat dalam lubang paip

Alat sulit tersekat dalam lubang paip

TANGKAK - Tindakan seorang remaja lelaki memasukkan alat sulitnya dalam lubang paip besi di kediamannya di sini mengundang padah apabila anggota tubuh itu gagal dikeluarkan dan tersekat selama lebih kurang sejam.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Pegawai Bomba Kanan II, Seniman Idris berkata, dalam kejadian jam 10 malam semalam, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden berkenaan dan bergegas ke kediaman mangsa.

Menurutnya, sebaik tiba, kami dapati mangsa berusia 16 tahun gagal mengeluarkan alat sulitnya yang telah tersekat di besi paip berkenaan.

“Besi sepanjang kira-kira enam inci dengan diameter bersaiz lima milimeter itu tidak lagi digunakan.

Bomba terpaksa bertindak memotong paip besi itu terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya lagi, selepas paip dipotong, alat sulit mangsa masih gagal dikeluarkan menyebabkan kes terpaksa dirujuk ke hospital.

“Dalam jam 10.40 malam, mangsa dibawa ke Hospital …

Video-Wanita Cedera disamun dan dipukul dalam lift MRT.

Seorang wanita dibelasah sehingga cedera sebelum disamun dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu, mengikut lapor Harian Metro.  . .
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi MOhd Isa berkata, kejadian itu berlaku pada jam 6.45 pagi ketika mangsa berusia 48 tahun itu berada di dalam lif.
.
. Suspek membelasah mangsa sehingga bengkak di dahi. Suspek mengambil beg tangan mangsa dan melarikan dompet mangsa yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai RM400.  . . Polis kini sedang giat mengesan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun hingga mendatangkan kecederaan.

Kes pukul rakan,2 pelajar sudah ditahan polis

PADAH memburukkan rakan, seorang remaja lelaki cedera di muka, kepala dan dada selepas ditendang dan ditumbuk dua rakan pelajar lelaki dalam pergaduhan di taman permainan di Taman Setia Indah, Johor Bahru pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, itu, mangsa berada di sebuah bengkel motosikal di Taman Setia Indah sebelum menerima panggilan telefon daripada rakannya.

Menurutnya, rakannya itu meminta mangsa yang berusia 15 tahun dari Bandar Jaya Putra berjumpanya di taman permainan berkenaan kira-kira 3.30 petang.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa bertemu rakannya dan seorang remaja lain masing-masing berusia 16 tahun yang masih bersekolah.

“Kemudiannya berlaku pertengkaran antara mereka bertiga sebelum dua rakannya itu menendang dan menumbuk muka, kepala dan dada mangsa sebelum beredar.

“Mangsa mengalami bengkak di kepala, mata, sakit mata dan muntah darah,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, mangsa…