Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 25, 2013

Polis terima laporan kes budak sekolah gaduh

Lengan Ahli Bina Badan Ini Meletup Pecah

Seorang ahli bina badan iaitu Greg Valentino yang menggunakan cecair steroid untuk menambahkan saiz ketulan pada badannya mengalami detik mencemaskan apabila ketulan 'biceps' pada lengan sebelah kanannya terlalu besar hingga meletup pecah! SUMBER




BACA NI SERIUS BEST..!! hehe

Kisah 3 Pilot yang ditangkap oleh suku kaum Kanibal, ketiga-3 pilot yg takut trsebut mmohon agar x dibunuh. Maka ketua suku kaum itu pn brkata, ‘Klau kowg sume nk hidup, kowg kena msuk hutan & bawa 10 buah yg sama jenisnya. Tapi kowg hanya ada masa 3 jam saja!’
Sblm 3 jam, pilot yg 1 pun akhirnya dtg bawa 10 epal.
Ketua Suku : "Ok, kamu dh bawa 10 bj epal. Skrg msukkan semua epal tu ke dlm lubang dubur kamu satu persatu. Klau kamu mrintih atau brsuara, kamu akan saya potong2!"
Dgn penuh prjuangan & ketahanan akhirnya epal prtama dpt di msukkan. Tp utk epal yg ke 2 dia xdpt mnahan sakit & terus mnjerit. Dgn kejam ketua suku td terus memenggal kepala si pilot. Maka naiklah pilot td ke syurga.
Pilot ke-2 plak dtg bawa 10 bj anggur. Dan ketua suku td terus bg arahan yg sama. 1 anggur msuk, 2 anggur, 3 anggur, tp pada saat dia nk masukkan anggur yg ke 10, ketua suku td tiba2 memotong kepala pilot ke-2.
Naik la pilot ke-2 td ke syurga & brjmpa dgn pilot-1 td.
Pilot2 : Wa…

CARA Untuk Kesan (Detect) Kamera CCTV Tersembunyi

Khas Untuk Perempuan. Kali ni nak share tips untuk kesan CCTV tanpa wayar (wireless) yang tersembunyi terutamanya dalam tandas perempuan. Sekarang ni semakin berleluasa kes orang pasang CCTV tersembunyi di dalam tandas. Kebaikan CCTV ni sudah tentulah untuk memantau sebarang perkara yang tidak bagus tapi telah disalahgunakan oleh pihak tak bertanggungjawab dengan pasang di tempat yang tak sepatutnya. Dapat tips ni dari Pegawai Forensik bahagian video and audio, jadi ianya boleh dipercayai 99.9%. Cara untuk kesan CCTV tersembunyi ni. Korang just follow up step di bawah;

1) Sebelum masuk tandas. Sila bawak handphone yang ada aplikasi bluetooth.

2) Turn ON bluetooth dan search devices yang ada. Kalau korang tak reti nak cari devices macam mana, korang buat-buat la nak send gambar atau lagu. Kemudian korang tekan via bluetooth, pastu boleh nampak devices yang ada.

3) Kalau jumpa devices yang namanya “WDX 2201, CAM 122″ atau apa-apa nama yang korang rasa sangat pelik bunyinya. Sebaiknya batal…

ORANG ISLAM SEMBAH KOTAK HITAM

Kafir: Kenapa orang Islam sembah bangunan
kain
hitam tu?
Muslim: Oh.. itu Ka'abah atau nama lainnya
Baitullah
Kafir: Baitullah tu apa?
Muslim: Secara terjemahan mudah maknanya
Rumah Allah.
Kafir: Allah ada dalam tu?
Muslim: Tak..
Kafir: Jadi, kenapa sembah bangunan tu
kalau
Allah tak ada dalam tu?
Muslim: Yang aku sembah bukannya
bangunan
tu...
Kafir: Kau sembah apa?
Muslim: Aku sembah Allah SWT.
Kafir: Jadi, kenapa sembah bangunan tu?
Muslim: Aku menghadap sahaja ke arah
Kaabah
tetapi aku tak sembah Kaabah.
Kafir: Bukankah kau sujud ke arah Kaabah,
maknanya kau sembah Kaabah la.
Muslim: Kau pernah tgk perlawanan bola
dalam
TV?
Kafir: Pernah.. selalu?
Muslim: Kau tengok TV ke tengok
perlawanan
bola?
Kafir: Tengok perlawanan bola la.
Muslim: Di mana?
Kafir: Dalam TV la...
Muslim: Cuba buka TV tu, tengok di dalamnya
ada stadium dan perlawanan bola ke tak.
Kafir: Memanglah tak ada.. tapi itukan
gambarnya ada...
Muslim: Bukalah dalam tv, tengok ada ke tak
gambar perlawanan bola dalam tu.."
Kafir: Jadi...?
Muslim: Maknan…

ilmu perlu di share

Christian : Kenapa kau tidak mengucapkan Selamat Hari Krismas padaku?
Muslim : Agama kami menghargai toleransi antara agama, termasuk agamamu tapi masalah ini, agama saya melarangnya.
Christian : Tapi kenapa, bukankah hanya sekadar kata-kata? Teman muslimku yg lain, mengucapkannya kpd aku?
Muslim : Mungkin mereka belum mengetahuinya. David, kau boleh mengucapkan dua kalimah syahadah, dlm bahasa melayu pun tak mengapa?
Christian : Oh tidak, saya tidak boleh mengucapkannya. Itu akan mengganggu kepercayaan saya selama ini.
Muslim : Kenapa? Bukankah hanya kata-kata? Ayuh, ucapkanlah...
Christian : Sekarang, saya mengerti.
Jadi haram hukumnya mengucapkan Selamat Hari Natal/Christmas & Tahun Baru krn ada dlm Hadith Nabi:
"Barang Siapa yg Meniru, Mengucapkan Selamat kpd Agama Lain Bererti ia Telah Kafir & Neraka Janahamlah Tempatnya" (HR.Bukhari Muslim)
Sebarkan sebelum terlambat.. Menghuraikan bahawa orang Islam tidak boleh meniru perbuatan bertentangan dgn Islam oleh kaum bukan mu…

servis aircond kelana jaya

KAMI MENAWARKAN PERKHIDMATAN PENYELENGGARAAN,
PEMASANGAN AIR COND DAN JUGA WIRING ELEKTRIK DI
KEDIAMAN,
PEJABAT, SERTA LAIN-LAIN TEMPAT.

ANTARA PERKKHIDMATAN YANG DITAWARKAN:

AIR COND
-NORMAL SERVICE @ MONTHLY SERVICING
-PENAMBAHAN GAS
-PEMASANGAN AIR COND BARU DAN SECOND HAND
-MEMBUKA DAN MEMASANG SEMULA AIR COND
-MEMBEKAL AIR COND BARU PELBAGAI JENAMA
-MEMBAIKI KEROSAKAN AIR COND
-MEMBEKAL ALAT GANTI TULIN
-MENJUAL AIR COND SECOND HAND

ELEKTRIKAL
-WIRING BARU
-PENAMBAHAN WIRING
-PEMASANGAN LAMPU,PLUG SOKET ,KIPAS,WATER HEATER
-MEMBUAT PEMASANGAN / UPGRADE DB BOARD,
METER, PLUG,SUIS, PLUG POINT
-MENUKAR KOTAK FIUS DAN MENAMBAH KOTAK
FIUS,ELCB, MCB, MCCB
-MENGESAN KEROSAKAN PADA LITAR ELEKTRIK
ATAU TROUBLESHOOTING/ELCB TRIP
-SEMUA KERJA-KERJA BERKAITAN ELECTRIC & AIR-COND

HARGA BOLEH DIRUNDING:0126884622 khairil

servis aircond shah alam

- AIR-COND X SEJUK??
- KIPAS X JALAN??
- CAPASITOR BERMASALAH?? 
- TOP UP GAS DAN SEBAGAINYA....
- MEMBEKAL & MEMASANG AIRCOND BARU & LAMA
- MENYELENGGARA/SERVIS AIRCOND (NORMAL SERVICE & CHEMICAL OVERHAUL CLEANING)
- PENYELENGGARAAN BULANAN UNTUK PEJABAT DAN RUMAH
- MEMBUKA, MEMINDAH & MEMASANG SEMULA AIRCOND 
- MEMERIKSA DAN MEMBAIKI AIRCOND 
HUBUNGI KAMI SEGERAaslam 0126884622
KAMI BERHAMPIRAN ANDA AREA PUTRAJAYA, CYBERJAYA, KL, SELANGOR..

servis dan repair aircond puchong

Kami sebuah syarikat bumiputera menyediakan perkhidmatan berikut:
-servis aircond (not cold, not functioning, water leaking, noises, etc)
-pendawaian elektrik

kami menyediakan perkhidmatan untuk rumah/sekolah/pejabat di kawasan selangor / kl

Perkhidmatan kami dijamin berkualiti dengan harga yang berpatutan.

sila hubungi aslam 0126884622

Catatan popular daripada blog ini

Kemaluan tersekat dalam lubang paip

Alat sulit tersekat dalam lubang paip

TANGKAK - Tindakan seorang remaja lelaki memasukkan alat sulitnya dalam lubang paip besi di kediamannya di sini mengundang padah apabila anggota tubuh itu gagal dikeluarkan dan tersekat selama lebih kurang sejam.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tangkak, Pegawai Bomba Kanan II, Seniman Idris berkata, dalam kejadian jam 10 malam semalam, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden berkenaan dan bergegas ke kediaman mangsa.

Menurutnya, sebaik tiba, kami dapati mangsa berusia 16 tahun gagal mengeluarkan alat sulitnya yang telah tersekat di besi paip berkenaan.

“Besi sepanjang kira-kira enam inci dengan diameter bersaiz lima milimeter itu tidak lagi digunakan.

Bomba terpaksa bertindak memotong paip besi itu terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi.

Menurutnya lagi, selepas paip dipotong, alat sulit mangsa masih gagal dikeluarkan menyebabkan kes terpaksa dirujuk ke hospital.

“Dalam jam 10.40 malam, mangsa dibawa ke Hospital …

Video-Wanita Cedera disamun dan dipukul dalam lift MRT.

Seorang wanita dibelasah sehingga cedera sebelum disamun dalam sebuah lif di Stesen Transit Aliran Massa (MRT) Taman Mutiara, Cheras, Khamis lalu, mengikut lapor Harian Metro.  . .
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Rusdi MOhd Isa berkata, kejadian itu berlaku pada jam 6.45 pagi ketika mangsa berusia 48 tahun itu berada di dalam lif.
.
. Suspek membelasah mangsa sehingga bengkak di dahi. Suspek mengambil beg tangan mangsa dan melarikan dompet mangsa yang mengandungi kad pengenalan, kad ATM dan wang tunai RM400.  . . Polis kini sedang giat mengesan suspek dan kes disiasat mengikut Seksyen 394 Kanun Keseksaan kerana melakukan samun hingga mendatangkan kecederaan.

Kes pukul rakan,2 pelajar sudah ditahan polis

PADAH memburukkan rakan, seorang remaja lelaki cedera di muka, kepala dan dada selepas ditendang dan ditumbuk dua rakan pelajar lelaki dalam pergaduhan di taman permainan di Taman Setia Indah, Johor Bahru pada petang semalam.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Shahurinain Jais berkata, itu, mangsa berada di sebuah bengkel motosikal di Taman Setia Indah sebelum menerima panggilan telefon daripada rakannya.

Menurutnya, rakannya itu meminta mangsa yang berusia 15 tahun dari Bandar Jaya Putra berjumpanya di taman permainan berkenaan kira-kira 3.30 petang.

“Apabila tiba di tempat kejadian, mangsa bertemu rakannya dan seorang remaja lain masing-masing berusia 16 tahun yang masih bersekolah.

“Kemudiannya berlaku pertengkaran antara mereka bertiga sebelum dua rakannya itu menendang dan menumbuk muka, kepala dan dada mangsa sebelum beredar.

“Mangsa mengalami bengkak di kepala, mata, sakit mata dan muntah darah,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, mangsa…